Περί...

Το Βιβλιολόγιο αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια στο χώρο του ελληνικού internet, η οποία, όπως διακριτικά αφήνει να εννοηθεί το όνομά της, σκοπεύει να επικεντρωθεί στα του βιβλίου θέματα, όχι μόνο ενημερώνοντας, κριτικάροντας και παρουσιάζοντας, αλλά ακόμα και δημιουργώντας ή και υποστηρίζοντας σχετικές πρωτοβουλίες. Έρχεται δε σε μια κρίσιμη πολιτικά, κοινωνικά και ιστορικά περίοδο, στην οποία πιστεύουμε ότι πολλά θα αλλάξουν και στην οποία οι ιδέες και η ελεύθερη σκέψη θα διαδραματίσουν ρόλο κυρίαρχο.

Για το λόγο αυτό δεν περιοριζόμαστε αποκλειστικά στη λογοτεχνία, την ποίηση και την τέχνη, αλλά επιλέγουμε να ασχοληθούμε και με την πολιτική, τη φιλοσοφία, τη θεωρία και την επιστήμη. Δεν περιοριζόμαστε βέβαια ούτε στο ίδιο το παραδοσιακό βιβλίο, αλλά επεκτεινόμαστε αντίθετα για να καλύψουμε όλες τις μορφές –άρα και τις ψηφιακές- του γραπτού λόγου. Βάσει δε της ίδιας ιδεοληψίας αρνούμαστε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το ελληνικό βιβλίο.

Σχετικά δε με τις βιβλιοκριτικές μας και σε πείσμα του Όργουελ μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες μας ότι τα βιβλία που παρουσιάζουμε μπαίνουμε στον κόπο να τα διαβάσουμε.

Η συντακτική ομάδα του Βιβλιολόγιου