Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

uNfollow / το περιοδικό

Τα πολιτικά περιοδικά που βρίσκει κανείς στα περίπτερα της εκτός Εξαρχείων Ελλάδας είναι συνήθως εκνευριστικά. Στην δε καλύτερη των περιπτώσεων απλώς αδιάφορα και είναι η πραγματικότητα αυτή είναι που καθιστά το νέο περιοδικό Unfollow πραγματικά μοναδικό. Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα εξαιρετικής ποιότητας, επαγγελματικής εμφάνισης και διαφωτιστικών άρθρων, το οποίο εμφανώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις πολύχρωμες φτηνιάρικες εκδόσεις των μεγαλοεκδοτών, ούτε με τα συμφέροντα τα οποία αυτές εξυπηρετούν.

Αντιθέτως, το Unfollow απευθύνεται σε πραγματικούς αναγνώστες και καλύπτει με μια σειρά καλογραμμένων άρθρων ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, της πολιτικής, του βιασμού της δημοκρατίας, των μέσων ενημέρωσης, της φιλοσοφίας, ακόμα και της φτώχειας. Μεταξύ άλλων γράφουν σε αυτό ο Άρης Χατζηστεφάνου, η Κατερίνα Κιτίδη, ο Πιτσιρίκος, η Αδέσποτη, ο Old Boy, ο Κώστας Βαξεβάνης και η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου.

Το περιοδικό, το οποίο προς τιμήν του δεν δημοσιεύει διαφημίσεις τραπεζών ή κρατικών οργανισμών, αλλά ούτε στηρίζεται οικονομικά από "επενδυτές", εκδίδεται και διευθύνεται από τους συντάκτες του. Το πρώτο τεύχος του Unfollow κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα και ελπίζει να καταρρίψει το μύθο του ότι "ο κόσμος δεν διαβάζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου